Fikir Veren Evler #50 | Nefes Kesici

Mimar Joseph Dirandn kendi evinde Pariste'yiz.


Klasik bir Haussmannian binası;yüksek ve süslü tavanlar,kendine has ferforjeleriyle fransız balkonu ve harika bir manzara !
Yuvarlak detaylarla dekore edilmiş bu salonda en etkili şey benim için Eiffel Tower oldu!
Tüm ihtişamı ile adeta eve konuk olmuş.Dolayısıyla manzaranın güzelliğinin,bu binaların güzelliğinden bir adım önde olduğunu düşünüyorum.


En etkileyici yüz mimar arasında sayılan ve babası bir iç mekan fotoğrafçısı annesi ise moda tasarımcısı olan Fransız mimar Joseph Dirand'ın güçlü mimarisine anne babasında da profesyonel hayatlarında uğraştıkları işlerin de  bir etkisi olduğunu düşünüyorum.
 
 1999 yılında kendi şirketini kurmuş ve ilk işlerinden olan ve Paris'te en güzel moda mağazası olarak anılan Balman 'ı dekore etmesinden sonra adını daha çok duyurmuş ve sayılı moda evleri tarafından dekorasyon talepleri görmeye başlamış.
Çalışmalarının büyük bir kısmı Paris'te bulunuyor.
Balenciaga,Givency,Chloe moda evi olarak bunlardan bazıları.Yine Paris'te bulunan çok şık restoranlara da imzasını atmış.Yolunuz Paris'te 16.Arrondissement 'da bulunan
 Le Flandrin ve Monsieur Bleu 'ye düşerse Mimarın güçlü imzasını görebilirsiniz.

 

Joseph Diran'ın tarzı minimalist ve genellikle tek renkli.
Siyah ve beyaz etkisinden hoşlanıyor.
Kuvvetli çizgileri var ve en çok göze çarpan şey natural malzemeleri ve büyük hacimli kendine ait olan mermer tasarımları kullanmayı seviyor.
Bu mermer sehpalarve paneller ile mekana güç katıyor.
Bu etkili gözüyle mekanın ruhunu yansıtmayı çok iyi başarıyor! 



Böyle bir manzaraya kim uyanmak istemez ki !
Usta bir mimar,etkileyici bir yapı ile karşılaştığında sonuç da bu kadar nefes kesici olabiliyor.



via

Hiç yorum yok