Khalid Shafar


Khalid Shafar tasarımlarında ,parlak renkli kumaşlar,ipli yüzeyler kullanıyor,kendi hayatından esinlendiklerini, tasarladığı objelere yansıtıyor.Tasarımları duygu yüklü,zarif hem de rahat ve çok eğlenceli....

Bu harika Tasarımların sahibi,Khalid Shafar'ı biraz daha yakından tanıyalım;
Khalid Shafar,dünyaca ünlü bir tasarımcı olmadan önce Dubai Amerikan Üniversitesi İşletme bölümünde  okudu ve 7 yıl boyunca pazarlama ve iletişim üzerine çalıştı.2005 yılında güzel Sanatlar iç dekorasyon diplomasını aldı.2009 yılında kariyerine tasarımla devam etmeye kara verdi.Londra 'da Central Saint Martins College'de tasarım üzerinde uzmanlaştı.Ardından Yeni Zellanda ,Nelson 'da ağaç işlerinde çalıştı.Tasarım ve mobilya konusunda uzmanlaştı.Halen Yeni Zellanda ve Dubai arasında çalışıyor.



ILLUSION DINE
Bu yemek sandalyeleri ,dokuma renkleri ve doğrusallığı ile bir şehir karayolunun hareketsiz gibi görünen hızını temsil ediyor.



ILLUSON STOOL
Çok fonksiyonlu bir tabure,tabure yüzeyi altında halatlar tarafından oluşturulan bir dergi saklama bölümü mevcut.



LITTLE PALM
Bu küçük palmiyeler,boyalı palmiye yapraklarından yapılan palmiye ve gövdesi de geleneksel el dokuma halılarından esinlenilmiş.

THE GEMINI
İkizler ,sınırlı iç mekanlar için düşünülmüş ve iki işlevi bir arada taşıyor.Masa ve sandalye dönüşümü son derece kolaydır.


ILLUSION ARM
"Trafik ,yüksek katlı binalar,bir çok milletten insan,siren sesleri,benim için gerçek bir şehirin temel unsurları"diyor Khalid Shafar.Illusion Arm ;şehir hayatının paralel unsurlarının bileşeni.


THE SURFER
Yeni Zelanda'da yaşadığı dönemi yansıtan bu şezlong,dalga tepeleri üzerindeki sörfçülerden esinlenilmiş.Döşeme deniz mavisi suyu yansııyor,sörf tahtasından esinlenilen şekli de dalgaların hareketini temsil ediyor.



Khalid Shafar hem fonksiyonel hem de çok eğlenceli mobilyalar tasarlıyor aynı zamanda aydınlatma tasarımları da mevcut,

Hiç yorum yok