2019'da Dekorasyon Trendleri



Merhabalar ,

Her yil farkli trendler giysilerimizi etkiledigi gibi dekorasyonda da etkisini gosteriyor.
Aslinda tum bu egilimler paralel olarak her iki alanda da degisime ugruyor.
Bu sene koyu renklere egilim soz konusu.Daha cok renklerin koyu tonlarini kullanacagiz.
Dilerseniz tek tek 2019 yili dekorasyon  terndlerine bakalim,

  1. Surdurulebilirlik IN :Surdurulebilirlik bu sene onem kazaniyor.Surdurulebilir malzemeler,el yapimi urunler sikca karsimiza cikacak.

  2. Eklektik Dekorasyon OUT:Bu yil dekorasyonda kullanilan malzemelerde azalmaya gidiliyor.Sectigimiz malzemelerin bir amaci olmasi onem kazaniyor.Dolayisiyla karmasaya yer veren Eklektik dekorasyon cok fazla kullanilmayacak.
  3. Dogaya Donus  IN :Daha cok dogal malzemeler kullanacagiz.Organik malzemeler,tas,gun isigi ve bitkileri kullanip daha dogal bir ortam yaratacagiz.
  4.  Cinsiyetli Mekanlar OUT:Yeni yilda her alanda oldugu gibi dekorasyonda da renklerde ,kullanilan malzemerlerde ve dokularda ozgur davranip cinsiyet ayrimi yapmadan ozgurce mekan yaratmakta kullanacagiz.
  5. Maximal Sanat IN:Notr renkler ve basit malzemelerle olusturulan  minimalizm ve benim en cok sevdigim Iskandinav tasarimin hakimiyeti sona ermesede, yerine daha cok parlak renkler ve grafik desenler yaygin halde gorulecek.
  6. Minimalist Sanat OUT: Minimalist alanlardan uzaklasiyoruz,tek renk sikici tonlardan ve tablolardan  uzaklasip duvarlarimiza ne asmak istersek ozgurce istedigimiz renkleri kullanabiliyoruz.
  7. Cicekli Duvarlar IN:Cicek desenleri bu yil on planda ,duvar kagitlari olarak ya da dosemelerde sikca karsimiza cikacak.
  8. Mobilyalarda Kavis IN:Mobilyalarda duz ve sert tasarimlardan daha cok kavis gorecegiz bu sene.
  9. Mucevher Renkleri IN:Civit ,zumrut yesili ,koyu deniz mavisi bu tonlar daha cok banyo ve mutfaklarda tercih edilirken bu sene yasam alanlarina da kayiyor!
  10. Duvarlarda Makrome : OUT
  11. Boho Tasarim IN:Farkli dokularin bir arada kullanildigi ,geometrik desenlerin goruldugu ,farkli katmanli bu zengin dekorasyon bu sene sikca karsimiza cikacak.
  12. Farkli Metalleri Birarada Kullanmak IN:En sevdigim !Mobilyalarda farkli aksamlari farkli metallerle birarada kullanmak  ortama denge ve kisilik kazandiracagiz.Ozellikle bronz-siyah ve altin-bronz ile karistirildiginda zamansiz mekanlar elde edecegiz..
  13. Mermer Tezgahlar  IN:Mermer yine gundemde ama daha cok koyu renkleri tercih edecegiz.
  14. Kaktusler OUT:Bitkiler dekorasyonun bu sene vazgecilmezi ama kaktus disinda farkli bitkiler kullanacagiz !
  15. Kadife ve Parlak Metallerin  Is Birligi IN:Kadife bu sene de sikca karsimiza cikacak ancak kadife kullandigimiz  mekanlarda mutlaka parlak metallerden de destek alarak cok daha elegance ortamlar elde edecegiz.
  16. Terrazzo IN: 16.yy da Italyan mermer ustalari tarafindan bulundugu tahmin edilen cevreci zemin kaplama urunu bu yil her yerde karsimiza cikacak.

image via

Hiç yorum yok